VDL Lasindustrie

VDL Lasindustrie is onderdeel van VDL Groep en behoort tot de divisie Toeleveringen. We zijn een flexibel, no-nonse productiebedrijf en bewerken staal, rvs & aluminium. Ons streven is ten alle tijden optimale klanttevredenheid tegen een concurrerende prijs!

De focus ligt op het in-house & intercompany produceren van complexe lassamenstellingen alsmede de productie van onderdelen.

We werken graag intensief samen met onze lange termijn relaties. We denken outside the box, zijn creatief en hebben een ondernemende en onderzoekende houding om namens VDL, tot de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf te komen. 

Ons team vakmensen staat voor u klaar!

Onze Core Business

Engineering

Uw idee of bestaand concept vertalen vanuit een 'Pakket van Eisen' naar een 3D model en het maken van een compleet productie tekeningenpakket. We engineeren samen op basis van: klantwens, maakbaarheid, lage kostprijs, reproduceerbaarheid, constante kwaliteit en time-to-market! Van te voren krijgt u van ons een gedegen engineering offerte en indien gewenst proto en nul-serie kosten, zodat beide partijen duidelijkheid hebben. Intensieve samenwerking met de klant in deze fase is van essentieel belang.

Calculatie

Aan de hand van het tekeningenpakket presenteren we u een calculatie van het product en van de lasmallen. We zoeken altijd naar de meest geschikte prodcutiemethode binnen VDL. Transparantie en openheid van zaken geniet altijd onze voorkeur. Een gezonde basis voor toekomstige samenwerking!

Mallen productie

Nadat de calculatie akkoord is bevonden en het tekeningenpakket is 'bevroren', gaan we over tot het maken van een kleine oplage productonderdelen. De lasmallen worden getekend als 3D model en vervolgens gebouwd. De productonderdelen passen we in de mal zodat deze perfect aansluiten. Theorie en praktijk checken en matchen! Zo kunnen we het product op alle vlakken grondig testen en zonodig aanpassen. Gereed maken voor toekomstige seriematige productie! Een goede lasmal is de basis van een top eindresultaat. Doordat de mallenproductie in eigen huis plaatsvindt, kunnen wij dit in een kort tijdsbestek realiseren. 

Serieproductie 

Na vrijgave van de lasmallen en het samengesteld product gaan we aan de slag! We zijn ingericht om middel en grote(re) series te produceren. Klanten die enkele bewerkingen willen outsourcen zijn bij ons ook op het goede adres. Denk aan o.a.: Lasersnijden, Kanten en Lassen etc. We staan open voor 'het uit voorraad leveren' van uw producten, zodat u geen nee hoeft te verkopen aan uw eigen relaties. Een voorraad aanleggen van onderdelen of een halffabrikaat en op afroepbasis leveren, geeft u het voordeel snel te kunnen leveren en een lage productprijs.

Aanvullende diensten

Oppervlaktehandelingen (o.a. poedercoaten, KTL, natlakken, thermisch verzinken, elektrolytisch verzinken) alsmede verpakkingen en assemblage kunnen door ons verzorgd worden. In samenwerking met VDL dochterbedrijven en partners in ons netwerk. One stop shopping is geen probleem, één bedrijf regelt en ontzorgt, zodat we het contact zou eenvoudig mogelijk houden.