Samenwerking in Brainportregio: VDL Bus & Coach levert nieuwe spelersbus voor PSV Eindhoven

In de jacht op het 25ste landskampioenschap, beschikt PSV vanaf seizoen 2019-2020 over een gloednieuwe spelersbus die de Eindhovenaren naar hun wedstrijden gaat vervoeren. De luxe 13,9 meter lange Futura is vandaag overhandigd aan Kupers Touringcars en tegelijkertijd officieel gepresenteerd aan de supporters, spelers en staf van PSV. 30 supporters, de gelukkige winnaars van een speciale win-actie van PSV, haalden het voertuig op bij VDL Bus & Coach in Valkenswaard. Op de Herdgang, het trainingscomplex van PSV, werd de spelersbus officieel gepresenteerd aan spelers en staf.

Dit gebeurde ook in het bijzijn van president-directeur Willem van der Leegte van VDL Groep: “Dat wij deze bus leveren is een fantastisch staaltje samenwerking met Kupers Touringcars en PSV. Dit past perfect bij de wijze waarop we in de Brainportregio met elkaar samenwerken. Mede namens onze medewerkers die in Valkenswaard hard aan deze fantastische bus hebben gewerkt, wensen wij de spelers en staf van PSV veel comfortabele en veilige kilometers toe én uiteraard een succesvol voetbalseizoen.”

Van alle gemakken voorzien

De nieuwe PSV-spelersbus is een luxe VDL Futura touringcar, uitgerust met maximaal comfort, talloze moderne technieken en met rood als meest dominante kleur in zowel het interieur als exterieur. Op de achterkant van de 3-asser prijkt het motto ‘Eendracht maakt macht’ met daaronder een afbeelding van het rood-witte shirt met daarop de sponsornaam ‘Metropool Brainport Eindhoven’.
Het voertuig beschikt over 36 leren rood-witte stoelen met USB-aansluitingen binnen handbereik. Achterin is over de volle breedte een luxe keuken geplaatst met 2 koelkasten, een magnetron, heteluchtoven, koffiezetapparaat en een werkblad met mengkraan en spoelbak. Er is wifi aan boord, een toilet en 6 lcd-schermen. Ook zijn er 6 VIP-tafels met led-spotjes, waar 4 personen tegelijkertijd aan kunnen plaatsnemen.
De spelersbus van PSV is in het bezit van Kupers Touringcars, al vele jaren official supplier van PSV. Kupers verzorgt onder andere het busvervoer van het eerste elftal, Jong PSV, de PSV- vrouwen, de jeugdelftallen en de supportersvereniging van de club.

Metropoolregio Brainport Eindhoven

VDL Groep heeft samen met ASML, Philips, High Tech Campus Eindhoven en Jumbo Supermarkten een innovatieve en vernieuwende samenwerking opgestart met PSV. De 5 bedrijven hebben zich onder de naam ‘Metropoolregio Brainport Eindhoven’ als premium partner aan PSV verbonden. Zij gaan samenwerken op het snijvlak van innovatie, vitaliteit, entertainment,
talentontwikkeling en -werving. De partijen hebben de ambitie om samen de regio nóg prominenter op de kaart te zetten als wereldleider in kennis, hightech en innovatie.

Kupers Touringcars

Kupers is in 1931 opgericht en destijds gestart met het vervoer van arbeiders naar de diverse fabrieken in Limburg en Noord-Brabant. Na de oorlog, in 1945, werd het bedrijf opnieuw opgestart en richting de jaren zestig en zeventig ging Kupers zich meer toeleggen op dagtochten en meerdaagse touringcarvakanties door heel Europa. De samenwerking met De Jong Intra Vakanties dateert van 1978 en vanaf 2013 heeft Kupers een belang in De Jong Intra Vakanties van 50%. Verder voert Kupers reizen uit voor het eigen label Van der Biesen Travel en werkt het intensief samen met vele andere partijen, waaronder Arriva Personenvervoer, waarvoor Kupers diverse lijndiensten uitvoert voor langere periode.
De afgelopen jaren heeft Kupers enkele overnames gedaan, om schaalgrootte te creëren door geografische uitbreiding én diversiteit binnen het werkpakket door te focussen op de lokale markt. In 2015 nam Kupers Litax Reizen over uit Reuver / Roermond, in 2017 de Kruyff Touringcars uit Eindhoven en in 2018 BBA Tours uit Tilburg. Daarmee kwam het wagenpark in 2018 uit op ruim 82 eenheden en het personeelsbestand op meer dan 230 medewerkers. De omzet is daarmee in de afgelopen jaren gegroeid van rond 5 miljoen euro in 2014 tot 15 miljoen in 2018. Kupers hecht veel waarde aan het leveren van top kwaliteit en investeert daarvoor jaarlijks tussen 3-5 miljoen euro in nieuwe bussen. 65 bussen van de totaal ruim 80 zijn dan ook uitgerust met ultramoderne Euro 6 motorisatie, een unicum in de branche. Kupers en VDL gaan al lange tijd terug en hebben een intensief partnership, in de totale geschiedenis tussen de bedrijven nam Kupers meer dan 350 voertuigen af van VDL.