Laatste groet voor Wim van der Leegte

Ruim 1.100 genodigden hebben zaterdagmiddag afscheid genomen van Wim van der Leegte. In Het Duysels Huys, de kerk in Duizel die Wim van der Leegte twee jaar geleden heeft gekocht en ter beschikking heeft gesteld aan de lokale gemeenschap, hebben zaterdag 300 genodigden de uitvaart bijgewoond.

Kerk.jpgFoto-bijschrift: In Het Duysels Huys heeft zaterdag de uitvaart van Wim van der Leegte plaatsgevonden.

Tijdens het waardige en indrukwekkende afscheid zijn diverse persoonlijke toespraken gehouden door onder meer de broer, kinderen en kleinkinderen van Wim, evenals door voorzitter Peter Wennink van de Eindhovensche Fabrikantenkring (EFK) en VDL’s president-commissaris Louis Deterink.

VDL TIM Hapert

Vanwege de beperkte capaciteit van de kerk hebben ruim 800 andere genodigden een paar kilometer verderop, bij VDL TIM Hapert, het afscheid via een livestream gevolgd. De ongeveer 16.000 medewerkers werkzaam bij de ruim 100 bedrijven van VDL Groep in 19 landen die niet bij één van de twee locaties waren, hebben de uitvaart op hun werklocatie eveneens kunnen volgen via een livestream.

VDL-TIM-Hapert.jpgFoto-bijschrift: Ruim 800 genodigden hebben de uitvaart zaterdag via livestream gevolgd in de fabriekshal van VDL TIM Hapert op het KBP in Hapert.

Laatste groet

Na de uitvaart in de kerk is Wim van der Leegte via zijn stoeterij in Hoogeloon naar Hapert gereden. De rouwstoet heeft daar de VDL-bedrijven in Hapert aangedaan waar vele collega’s hun werkgever de laatste eer hebben bewezen. Ook hebben de genodigden die de uitvaart bij VDL TIM Hapert hebben gevolgd Wim een laatste groet gebracht. Wim is daar door zijn nabestaanden over de rode loper begeleid, geflankeerd door de ruim 1.100 genodigden die in de fabriekshal bijeen waren gekomen. Wim is daarbij begroet door een luid en warm applaus. Daarna is Wim van der Leegte in besloten kring begraven.

VDL-TIM-Hapert-rode-loper.jpg
Foto-bijschrift: Onder luid applaus hebben de ruim 1.100 genodigden Wim van der Leegte een laatste groet gebracht.

Familie Van der Leegte: “We zijn diep bedroefd door dit plotselinge verlies. Ons pa is allereerst een geweldige echtgenoot, vader, schoonvader en grootvader voor ons geweest. Hij heeft voor velen grote betekenis gehad. Wij voelen ons gesterkt door de vele blijken van medeleven en willen daar iedereen hartelijk voor bedanken.”